ГоловнаПолітика

Штурм Черкаської ОДА організували, щоб підставити Автомайдан

Машини Автомайдану спалили на центральній площі міста

Штурм Черкаської ОДА організували, щоб підставити Автомайдан
Поджог машины Автомайдана в Черкассах
Фото: https://www.facebook.com/boris.brodovsky

Штурм будівлі Черкаської облдержадміністрації в ніч проти 27 січня був провокацією, щоб підставити київський Автомайдан, написав активіст Микола Ляхович.

"Тільки-но гості зі столиці почали виходити з автомобілів, десяток "місцевих", які чекали на них, кинулися громити Черкаську ОДА. Частина гостей приєдналася до цього творчого процесу. Через кілька хвилин один із "місцевих" дав команду своїм, і вони всім десятком швидко побігли праворуч від ОДА, у двори. Щойно "тітушки", замасковані під "місцевих активістів", сховалися у дворах, як з лівого боку ОДА вискочив "Беркут" і почав бити всіх підряд, хто стояв на площі", - зазначив він у "Фейсбуці".

"Після того, як "Беркут" із "тітушками" в Черкасах порізав шини і побив вікна машин київського Автомайдану, "тітушки" під прикриттям місцевої ДАІ просто на центральній площі спалили всі автомобілі з київськими номерами", - повідомив Ляхович.

Активіст також оприлюднив відео, яке підписав: "Починаючи з 5 хвилини ролика добре видно, як один із "місцевих" праворуч махає рукою і закликає кудись йти. Через кілька секунд до нього приєднується з десяток людей, і вони зникають праворуч у кадрі. Насправді вони зовсім покинули місце подій, сховавшись у дворах через дорогу від ОДА. А через 5 хвилин з'явився "Беркут" і почав бити всіх без розбору".

Нагадаємо, за офіційними даними міліції, під час операції біля будівлі облдержадміністрації в ніч проти 27 січня було затримано 12 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram