ГоловнаПолітика

У Франкфурті видали книгу про Тимошенко

Поштовхом до її написання стало невдоволення автора "однобоким" висвітленням справи Тимошенко німецькими ЗМІ.

У Франкфурті видали книгу про Тимошенко
Фото: www.buchredaktion.de

Німецьке видавництво Edition Ost представить на міжнародній книжковій виставці у Фракфурті-на-Майні нову книгу Франка Шуманна "Фіглярка. Справа Тимошенко".

Про це повідомила офіційний представник видавництва Аня Лілі, інформує "Укрінформ".

"Книгу було видано напередодні в середу і представлено у Франкфурті на стенді групи видавництв Eulenspiegel", - сказала вона.

Водночас, за її словами, перша офіційна презентація видання за участю автора відбудеться в п'ятницю, 12 жовтня, в Берліні.

Варто зазначити, що книга публіциста Франка Шуманна "Фіглярка. Справа Тимошенко" стане першим німецьким виданням, присвяченим колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, не рахуючи її біографії. Ще до своєї публікації книга викликала неабиякий інтерес преси, адже відображає нетиповий для Заходу критичний підхід до фігури Тимошенко. Поштовхом до її написання стало невдоволення автора "однобоким" висвітленням справи Тимошенко німецькими ЗМІ.

Улітку цього року Шуманн відвідав слідчий ізолятор у Києві, Качанівську колонію і ЦКЛ №5 "Укрзалізниці".

Нагадаємо, найбільший у світі книжковий ярмарок у Франкфурті проходить із 10 по 14 жовтня. У заході беруть участь 7,3 тис. експонентів зі 100 країн світу, в тому числі з України. Центральною темою ярмарку залишається майбутнє книги в епоху цифрових технологій, а також сучасна література Нової Зеландії, яка цього року виступає країною-партнером. Очікують, що 64-й "Франкфуртер Бухмессе" відвідають 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram