ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Колесніченко подав на письменника до суду за "наклеп"

Юрій Винничук побоюється позовів ще й від Дона Вітторіо, лицаря "Золотий унітаз".

Колесніченко подав на письменника до суду за "наклеп"
Юрий Винничук
Фото: tsn.ua

Нардеп від від Партії регіонів Вадим Колесніченко подав позов до суду на письменника Юрія Винничука про захист честі і гідності.

Про це "Українську правду" повідомив сам письменник.

За словами Винничука, сьогодні йому надійшла постанова Дарницького райсуду Києва про направлення позовної заяви Колесніченка за підсудністю в Личаківський райсуд Львова.

"От щойно цю постанову отримав. І думаю: чим же я, прости Господи, міг образити Колесніченка, якщо в моїх статтях я писав лише про Вадика Калесніченка - провокатора і брехуна. І ніколи ні словом не міг образити таку шановану персону як Вадим Колесніченко", - зазначає він.

Винничук уточнив, що самої позовної заяви ще не отримав, тому губиться в здогадах.

"Але думаю, якщо так далі піде, то подадуть на мене в суд і Дон Вітторіо, лицар" Золотий унітаз ", і Інна Геббельсівна Богохульська, і Петя Красножопий, і Чечьоткін, і Табаковіч, і всі інші цих ... як їх. .. ну, на пі ...", - заявив письменник.

"Можна тільки уявити собі, як товариш Колесніченко буде в суді бити себе в груди і переконувати, що провокатор Калесніченко і він - це одна особа. Але тоді це свідчитиме про роздвоєння особистості. Отже залишиться єдиний вихід - інтенсивне лікування в психдиспансері", - підсумував він.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп. Якщо документ пройде друге читання, за наклеп можна буде саджати на термін від 3 до 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram