ГоловнаПолітика

Для влади логічніше провести вибори мера Києва влітку - експерт

Погребинський вважає, що Попов має всі шанси перемогти.

Для влади логічніше провести вибори мера Києва влітку - експерт
Фото: Макс Левин

Для влади логічніше було б провести вибори мера Києва в серпні.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Коментуючи заяву про відставку мера Києва Леоніда Черновецького і пов'язану з нею дискусію про терміни виборів нового мера Києва, Михайло Погребинський зазначив, що вибори наприкінці літа гарантовано забезпечили б перемогу голові КМДА Олександрові Попову.

"Мені здається, що для влади логічно було б провести вибори в серпні. Я не можу тут упевнено стверджувати, бо не знаю, які зараз рейтинги в Попова і його опонентів. Якщо в Попова є запас, то можна вибори поєднати з парламентськими. А якщо "напряг", тобто приблизно рівні рейтинги з Кличком, то парламентській більшості розумно було б призначити вибори на серпень. У серпні буде менше виборців Кличка і більше виборців залишиться в Попова", - зазначив політолог.

Нагадаємо, що 1 червня мер Києва Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади міського голови. Згідно із законодавством, до виборів нового мера обов'язки київського міського голови буде виконувати секретар Київради Галина Герега.

Голова КМДА Олександр Попов, який є найбільш імовірним претендентом на посаду мера, вже заявив, що в разі перемоги на виборах звернеться до Президента з проханням об'єднати посади міського голови і голови КМДА. Його суперник Віталій Кличко, чия партія "УДАР" серйозно націлена стати парламентською, опинився перед дилемою: зосередитися на виборах голови Києва чи зробити ставку на кар'єру загальнонаціонального політика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram