ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ переніс запуск цілодобових платежів через карантин

НБУ переніс запуск цілодобових платежів через карантин
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк України переносить запуск роботи системи електронних платежів СЕП в цілодобовому режимі через введення карантинних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Новий регламент роботи СЕП буде введено через 30 календарних днів після закінчення карантину. Національний банк повідомить про це додатково", - йдеться в повідомленні.

Раніше Національний банк планував перехід СЕП на розширений регламент роботи з 1 квітня 2020 року - передбачалося, що система буде доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.

Нагадаємо, Національний банк вирішив перевести систему електронних платежів на цілодобовий режим у вересні минулого року.

Анонсувалося, що на першому етапі відбудеться перехід на розширений регламент роботи СЕП. Він передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви на годину під час переходу на новий день. Такий режим роботи СЕП пропонувалося ввести в II кварталі 2020 року.

На другому етапі планується реалізувати в СЕП "безшовний" режим роботи 24/7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram