ГоловнаЕкономікаДержава

Єрмак: за п'ять років дії газового контракту Україна гарантовано заробить $15 млрд

Нову угоду повинні підписати до 29 грудня.

Єрмак: за п'ять років дії газового контракту Україна гарантовано заробить $15 млрд
Фото: Макс Требухов

Нову угоду між Україною і Росією про постачання російського газу Європу передбачається підписати вже в ці вихідні.

Помічник президента Андрій Єрмак впевнений, що умови транзитного контракту вигідні для України, передає ТСН.

Єрмак запевнив, що за п'ять років дії контракту Україна гарантовано заробить 15 мільярдів доларів.

"Україна вже 1490 днів не купує російський газ. Не буде цього пункту в новій угоді, уточнює Андрій Єрмак. Зате там пропишуть чітку і прозору формулу ціни на газ. Якщо Україні буде вигідно, то вона зможе скористатися цією опцією. Зараз такої потреби немає", - йдеться в повідомленні.

Єрмак впевнений, що переговори були знаковими для України. Наша країна вчасно встигла розділити ГТС, виконала всі рекомендації Єврокомісії та найголовніше - уникла газової війни. А все це разом, впевнений помічник президента, зняло так звану "втому від України".

"Ми дуже ретельно виконуємо наші зобов'язання. Думаю, що сьогодні наші партнери дійсно поважають нас і бачать в нас надійних партнерів", говорить він.

За словами помічника президента, в новому документі детально прописані всі умови контрактів. У разі можливого зриву домовленостей Росією Україна зможе звернутися до міжнародних судів і їх виграти.

Нагадаємо, Україна і Росія повинні укласти новий транзитний договір на 2020-2024 роки до 29 грудня. Мінімальний обсяг прокачування складе 65 млрд кубометрів в 2020 році і по 40 млрд кубометрів у 2021-2024 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram