ГоловнаЕкономікаФінанси

Заходження Binance в Україну стане важливим сигналом для всього світу, - заступник голови Мінцифри

"Binance - це не просто біржа, це мільярд доларів обороту на день".

Заходження Binance в Україну стане важливим сигналом для всього світу, - заступник голови Мінцифри
Александра Борняков
Фото: Макс Требухов

За словами заступника міністра цифрової трансформації України Олександра Борнякова, поява в Україні криптовалютної біржі Binance принесе велику кількість переваг нашій країні і є позитивним сигналом для всього світу.

Про це він заявив під час круглого столу "Для чого Україні потрібні блокчейн і легалізація криптовалюти?" в Інституті Горшеніна.

"Binance - це не просто біржа, це мільярд доларів обороту на день. Якщо ми порівнюємо з міжбанком, то це втричі більше від міжбанку. Це офіси по всьому світу, інфраструктура, стартап-інкубатор для всіх криптопроєктів. Це виділення коштів на поліпшення державної інфраструктури в плані блокчейн і на підтримку криптовалюти, вони будуть нам допомагати навчатися. Ми домовилися, що вони відкриють юридичну особу в Україні, через яку вони будуть здійснювати діяльність для українських громадян, які тримають крипту. В інтерфейсі біржі вже є підтримка української мови та гривні. Це найрозвиненіша структура у світі для крипторегулювання і криптобізнесу. Будь-яке ICO мріє опинитися на цій біржі. Це буде дійсно сигналом для всього світу", - сказав Олександр Борняков.

За словами заступника міністра, зараз тривають переговори з українськими банками, які могли б узяти на себе обслуговування криптовалютної біржі.

"Ми зараз говоримо з Ощадбанком і ще парою банків, щоб вони взяли на себе обслуговування Binance. Ми очікуємо, що частина їх обороту прийде сюди - це мікротранзакції, комісійні для банку, який візьме їх на обслуговування, це податки. І це можливість для українців без проблем купувати і продавати криптовалюту. Заходження Binance у країну змінює ставлення до країни з боку гравців криптоіндустрії", - підкреслив заступник міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram