ГоловнаЕкономікаБізнес

Чеський наземний лоукостер анонсував запуск поїзда в Україну

Нічний потяг курсуватиме за маршрутом Прага - Мостиська 2.

Чеський наземний лоукостер анонсував запуск поїзда в Україну
Фото: cfts.org.ua

Приватний чеський оператор залізничних і автобусних пасажирських перевезень RegioJet має намір в червні 2020 року запустити прямий нічний поїзд в Україні. Він курсуватиме за маршрутом Прага - Мостиська2.

Про це пише ЦТС з посиланням на чеські ЗМІ.

Зокрема, повідомляється, що перевізник планує реалізувати комбінований маршрут - з Праги до Мостиськ буде ходити нічний поїзд, а з Мостиськ до Львова пасажири зможуть дістатися автобусом.

Поїзд відправлятиметься один раз в день в кожному з напрямків. У складі поїзда буде від 8 до 12 вагонів. З Праги він відправлятиметься о 22:10, прибуватиме на українську прикордонну залізничну станцію - о 9:30. Очікується, що по шляху поїзд буде робити зупинки в Пардубіце, Забржегу, Оломоуці, Остраві (Чехія), а також в Кракові і Жешуві (Польща).

Відзначимо, що колія європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області до станції Мостиська 1 (наступною після станції Мостиська 2). Саме цим і обумовлений вибір кінцевої точки маршруту майбутнього поїзда в Україні.

Нагадаємо, угорська залізнична компанія MÁV-START запустила потяг Будапешт-Мукачево з 9 грудня минулого року. Зараз поїзд відправляється від спеціально обладнаної платформи, побудованої в тому місці, де закінчується євроколія. Пасажирам доводиться долати відстань приблизно в пів кілометра, щоб дістатися до неї від будівлі вокзалу.

Як повідомлялося, в квітні 2018 RegioJet запустив рейси з Ужгорода та Мукачева до Праги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram