ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділить €149 млн під держгарантію на модернізацію мереж "Укренерго"

Компанія купить нові трансформатори і модернізує 12 підстанцій.

ЄБРР виділить €149 млн під держгарантію на модернізацію мереж "Укренерго"
Фото: minfin.gov.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить 149 млн під державну гарантію на модернізацію мереж електропередачі Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Договір гарантії підписали у вівторок міністерка Оксана Маркарова і керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

"Учора ми святкували значущу для українського ринку енергетики подію і однозначний успіх Міністерства фінансів - завершення корпоратизації "Укренерго". Сьогодні ми робимо перший крок у новій історії компанії, який дозволить здійснити низку ефективних заходів для реалізації стратегії її розвитку", - прокоментувала підписання договору міністерка фінансів.

Проєкт передбачає покупку близько 26 нових трансформаторів і встановлення автоматизованих систем управління технологічними процесами на 12 підстанціях.

Мета проєкту - модернізація ключової інфраструктури електропередачі для синхронізації з європейською мережею ENTSO-E.

Загальна вартість - 198,2 млн євро. ЄБРР дає 149 млн, решту - 49,2 млн - "Укренерго" внесе з власних ресурсів.

Національна енергетична компанія "Укренерго" - це природна монополія і єдиний оператор системи електропередачі в Україні. "Укренерго" перебуває в 100% державної власності із залученням Міністерства фінансів як номінального власника компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram