ГоловнаЕкономікаБізнес

Терміни запуску "Північного потоку 2" офіційно перенесли на другу половину 2020 року

Данія не дала добро на будівництво в своїй економічній зоні.

Терміни запуску "Північного потоку 2" офіційно перенесли на другу половину 2020 року
Фото: pikabu.ru

Росія визнала відтермінування введення "Північного потоку-2" мінімум на півроку - на другу половину 2020 року.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на доповідь компанії Nord Stream 2, що узагальнює заявки на будівництво газопроводу у винятковій економічній зоні Данії в Балтійському морі.

Данія залишається єдиною країною, що не видала "Газпрому" дозвіл на будівництво на своїй території. Влада Данії відхилила два маршрути, запропонованих Росією, і запропонувала третій - на південний схід від острова Борнхольм.

Цей маршрут вимагає проведення тривалої (три-шість місяців) екологічної експертизи. Ще півтора місяці знадобиться на укладання труб.

Громадські слухання в Данії з приводу будівництва "Північного потоку-2" по третьому маршруту пройдуть у червні.

Затримка може повернути "Газпром" за стіл переговорів з "Нафтогазом" про транзит через Україну. Поточний контракт на транзит завершується в 2020 році.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Німеччині, його протяжність складе більш ніж 1,2 тис. км. У Балтійському морі прокладено вже більш ніж 50% загальної протяжності газопроводу.

Пропускна спроможність складе 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Україна впевнена, що газопровід не тільки є шкідливим для економіки країни, але буде також мати згубні економічні та політичні наслідки для всієї Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram