ГоловнаЕкономікаБізнес

У Вінниці показали власний тролейбус на базі МАЗ

Вартість однієї машини - до 5 млн гривень.

У четвер у Вінниці відбулася презентація першого сучасного тролейбуса, який виготовила Вінницька транспортна компанія на базі кузова МАЗ.

Фото: vmr.gov.ua

"Перший дослідний зразок з робочою назвою «Вінниця-ПТС 12» практично на виході. Тролейбус збирають майстри тролейбусного депо Вінницької транспортної компанії на базі кузова першої комплектності", - написав у фейсбуці мер міста Сергій Моргунов.

Прес-служба мерії повідомила, що у 2019 році на базі ВТК планують зробити чотири такі тролейбуси. Вартість однієї машини - до 5 млн гривень, кузов купують у Білорусі за 2 млн гривень.

Фото: vmr.gov.ua

Фото: vmr.gov.ua

У тролейбусі 33 місця для сидіння, всі системи управління - українського виробництва, інформаційну систему зробили у Вінниці, деякі агрегати - німецькі.

Машину обладнано акумуляторами, завдяки чому вона має запас автономного ходу на п'ять кілометрів.

Перший тролейбус планують випустити на лінію вже у травні.

"Ви вже знаєте, що ми зробили десять трамваїв власного виробництва VinWay. Якщо говорити про тролейбусний парк, то тільки 2014 році в нас було закуплено 40 нових тролейбусів «Богдан», а решту 129 одиниць ЗіУ-9 ми відновили за програмою капітально-відновлювального ремонту. У кожнім разі цей ремонт дозволить використовувати ці транспортні засоби 5-7 років, і потім необхідно повторно проводити капремонт. Ми прийняли рішення, що необхідно це питання вирішувати збалансовано для того, щоб утримувати і оновлювати тролейбусний парк", - заявив Моргунов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram