ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві почали демонтаж мосту до скандального будівництва на Осокорках

Шляхопровід побудували на землі комунальної власності без дозволу.

Фото: Макс Требухов

У Києві вранці 25 березня почали демонтувати шляхопровід на перетині проспекту Петра Григоренка та Колекторної вулиці, який призначався для нового житлового масиву "Патріотика на озерах".

Про це повідомила місцева активістка Ольга Паржицька в фейсбуці.

"Сьогодні з четвертої ранку "Благоустрій" нарешті демонтує самовільно незаконно збудований банком "Аркада" шляхопровід над міським колектором по вулиці Григоренка", - написала вона.

Фото: Макс Требухов

Фото: Дмитро Вакулка

Фото: Макс Требухов

ЖК "Патріотика на озерах" - одне з найскандальніших будівництв у Києві. Проект передбачає, що на території між озерами Тягле і Небреж у мікрорайоні Осокорки-Центральні (південний схід Києва) з'явиться величезний житловий масив. До його складу повинні увійти сорок три 26-27-поверхові будинки. Девелопер проекту - банк "Аркада". Замовником виступає компанія "Контактбудсервіс", в оренді якої перебувають ділянки під забудову. Вони були передані їй у 2005 році під будівництво житлового масиву.

Наприкінці лютого 2019 року стало відомо, що СБУ проводить розслідування за фактом початку будівництва на Осокорках ЖК "Патріотика на озерах".

Фото: Макс Требухов

Фото: Дмитро Вакулка

Як повідомляє "Київвлада", одним з епізодів кримінального провадження є будівництво мостового шляхопроводу з порушенням вимог чинного законодавства.

Територія земельної ділянки, на якій розташований мостовий шляхопровід, належить до земель комунальної власності. Рішення Київради про передачу у власність зазначеної земельної ділянки не приймалося, інформація про державну реєстрацію права користування на нього в міському земельному кадастрі відсутня.

Також СБУ отримала інформацію про те, що Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва КМДА не видавав і не реєстрував документи дозвільного та декларативного характеру, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт з будівництва мостового шляхопроводу на перетині вул. Колекторної та просп. Петра Григоренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram