ГоловнаЕкономікаДержава

На станціях міської електрички в Києві встановили турнікети для безконтактної оплати

Технологія працює на основних станціях, які покривають 83% пасажиропотоку.

На станціях міської електрички в Києві встановили турнікети для безконтактної оплати
Фото: oschadbank.ua

На 11 основних станціях київської міської електрички встановили турнікети для безконтактної оплати. Вони приймають картки будь-якого банку різних платіжних систем, платіжні пристрої з технологією NFC і карту киянина.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку, яка виступила одним із партнерів проекту.

Технологія працює на станціях "Дарниця", "Лівобережна", "Троєщина-2", "Почайна", "Вишгородська", "Сирець", "Борщагівка", "Караваєві Дачі", "Київ-Пасажирський", "Видубичі" і "Лівий Берег". Усього в рамках проекту планується встановити 24 турнікети (зараз їх 16), які зроблять безконтактну оплату доступною на всіх станціях міської електрички.

Для оплати проїзду в міській електричці досить піднести картку або платіжний пристрій до зчитувального пристрою на турнікеті.

Контроль оплати проїзду здійснюється за допомогою POS-терміналів, які є в контролерів: у разі відсутності реєстрації карти на турнікеті впродовж останньої години термінал друкує чек про відсутність оплати проїзду. Якщо контролер виявляє порушення, він виписує штраф. На сьогодні штраф за неоплачений проїзд становить 160 гривень.

Сьогодні маршрут київської міської електрички обслуговують 9 поїздів у складі 6 вагонів кожний, які щомісяця перевозять понад 640 тис. пасажирів.

Нагадаємо, з січня 2019 року в громадському транспорті Києва почали враховувати поїздки пільговиків за допомогою "картки киянина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram