ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК виступає за конкуренцію на енергоринку, - Захарчук

Компанія ініціює зміни, які дозволять імпортерам прийти в Україну.

ДТЕК виступає за конкуренцію на енергоринку, - Захарчук
Офис ДТЭК в Киеве
Фото: Олег Гратило

Енергетична компанія ДТЕК буде ініціювати зміни до правил гуртового ринку електроенергії для того, щоб імпортні постачальники мали однакові права і обов'язки з українськими виробниками.

Про це під час круглого столу у Верховній Раді напередодні заявив директор з регуляторних і правових питань компанії Олексій Захарчук.

За його словами, ДТЕК завжди підтримував розвиток і реформу ринку електроенергії в Україні. Тому, не чекаючи на старт роботи нової моделі ринку електроенергії, компанія буде ініціювати зміни, які дозволять імпортерам прийти в Україну на конкурентних умовах.

"Ми будемо ініціювати це питання права і обов'язки імпортерів електроенергії були однакові з правами та обов'язками українських виробників", – зазначив Олексій Захарчук.

З 1 січня в Україні почав діяти роздрібний ринок електричної енергії. Повномасштабний запуск нової моделі гуртового ринку запланований на липень 2019-го. Перехід передбачений законом "Про ринок електроенергії", прийнятим у 2017 році. Він передбачає впровадження нової конкурентної моделі ринку і норми Третього енергетичного пакету ЄС, у тому числі в питанні розділення компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

28 грудня 2018 року Антимонопольний комітет України закрив справу щодо енергетичного холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. АМКУ визнав, що ДТЕК не зловживав монопольним становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram