ГоловнаЕкономікаДержава

У Раді зареєстровано законопроект про обмеження безмитного ввезення посилок з-за кордону до 100 євро

Оподатковуватимуться міжнародні поштові відправлення вартістю понад 100 євро.

У Раді зареєстровано законопроект про обмеження безмитного ввезення посилок з-за кордону до 100 євро
Фото: www.aboutru.com

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді запровадити податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи. Про це йдеться в законопроекті №9260, зареєстрованому в парламенті сьогодні, 5 листопада.

Згідно з пояснювальною запискою, ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача - фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях підлягатиме оподаткуванню на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом.

Перехідний період пропонують встановити з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, впродовж якого підлягатимуть оподаткуванню на додану вартість товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро.

Ініціатором законопроекту вказано прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна. Пізніше поштові оператори звернулися з проханням до Президента Петра Порошенка ветувати цей закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram