ГоловнаЕкономікаБізнес

Польща викупила Гданську судноверф у Тарути

Бізнесмен попрощався зі своїми польськими активами.

Польща викупила Гданську судноверф у Тарути
Фото: arp.pl

Польське держагентство розвитку промисловості (ARP) повідомило про викуп частки українського бізнесмена, народного депутата Сергія Тарути в суднобудівному заводі Gdańsk Shipyard (81,05% акцій) і компанії-виробника веж для вітроелектростанцій GSG Towers (50% акцій).

Про це йдеться на сайті агентства.

Раніше ARP мала 18,95% акцій Гданського суднобудівного заводу і 50% акцій GSG Towers, виробника веж для вітряних електростанцій. Станом на 19 липня 100% акцій Гданської судноверфі і GSG Towers сконцентрували компанії з групи ARP.

ARP планує після отримання контролю над підприємствами стабілізувати ситуацію на них і продовжити їх діяльність за основним профілем: суднобудування і морська енергія вітру.

"Після року складних переговорів нам вдалося досягти прийнятних умов, що відображають вартість обох компаній. Тепер нам потрібно оперативно почати реалізацію бізнес-плану, щоб відновити їх потенціал і конкурентоздатність... Гданська судноверф може стати стовпом суднобудівної промисловості Польщі", - заявив президент ARP Анджей Кенсбок.

На суднобудівному заводі зараз працює близько 140 осіб, а на GSG Towers - близько 430 осіб.

Нагадаємо, ISD Polska придбала 76% акцій Гданської судноверфі у 2007 році. Пізніше суднобудівний бізнес вивели зі складу корпорації ІСД, і контроль над ним зосередив Тарута. Український інвестор і ARP багато років сперечалися про необхідність і способи докапіталізації Гданської судноверфі, що опинилася в складній фінансовій ситуації, а також про виконання плану її реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram