ГоловнаЕкономікаБізнес

Один з електронних майданчиків ProZorro "віджали" у власника

Організатора злочину збираються судити.

Один з електронних майданчиків ProZorro "віджали" у власника

Майно ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн", яке є одним з електронних майданчиків ProZorro, арештовано у справі про незаконну зміну власника.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва у фейсбуці.

Слідчі встановили, що в одного зі співвласників "віджали" його 50% частку в компанії. У судовому реєстрі сказано, що 3 жовтня 2017 року одна нотаріальна контора Києва, завдавши тілесних ушкоджень, змусила бізнесмена підписати фіктивний договір купівлі-продажу частки в ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн".

Через місяць цю частку розбили на дві по 25%, які оформили на підставних осіб.

Згідно з реєстром юридичних осіб, співвласниками ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн" є Василь Кольга (50%), Галина Галаган (25%) і Світлана Савицька (25%). Останні дві увійшли в число учасників ТОВ у листопаді 2017 року, придбавши частку Ашота Погосяна, який в жовтні 2017 року придбав частку Михайла Мукерії.

Прокуратура повідомила, що організатору злочину спочатку повідомили про підозру за ч.4. ст.189 Кримінального кодексу (вимагання), а після обшуків у його квартирі - ще й за ч.1 ст.263 та ч.1 ст.263-1 Кримінального кодексу (зберігання боєприпасів і переробка вогнепальної зброї).

До 20 липня досудове розслідування завершили, підозрюваному надано матеріали кримінальної матеріалу.

На майно ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн", за рішенням суду, накладено арешт, але роботі системи державних закупівель ProZorro це не загрожує.

Співучасника злочину, який безпосередньо бив і залякував постраждалого, оголошено в розшук. За оперативними даними, він переховується в Росії.

Інші учасники змови перебувають під слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram