ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго запропонувало віддати Yuzgaz 90% прав "Надра Юзівська" в УРП на Юзівській площі

Компанію повертають у проект видобутку сланцевого газу.

Міненерго запропонувало віддати Yuzgaz 90% прав "Надра Юзівська" в УРП на Юзівській площі
Юзовское месторождение сланцевого газа
Фото: biz.liga.net

Міністерство енергетики та вугільної промисловості 26 січня запропонувало Кабінету Міністрів передати компанії Yuzgaz B.V. 90% прав ТОВ "Надра Юзівська" в угоді про розподіл продукції на Юзівській газовій площі.

Про це йдеться в документах для засідання урядового комітету з ПЕК, оприлюднених у четвер депутатом Верховної Ради Вікторією Войціцькою.

"Міненерго вважає, що найкращі шанси провести успішну розвідку і видобуток газу на Юзівській ділянці має компанія Yuzgaz, що володіє сучасними методами роботи і здатна провести їх значно дешевше, ніж Shell, оскільки має менші виробничі й адміністративні витрати", - наголошено в документах.

ТОВ "Надра Юзівська" належить державній компанії "Надра України" і є власником ліцензії на розробку найбільшого в Україні Юзівського родовища сланцевого газу.

Нагадаємо, що у 2015 році після виходу Shell з Юзівського проекту було проведено новий конкурс на залучення інвестора для реалізації УРП. Переможцем конкурсу стала раніше невідома Yuzgaz B.V. Через резонанс у ЗМІ Кабмін відмовився затвердити результати нового конкурсу.

Yuzgaz B.V. пішла з позовами до суду і виграла всі три інстанції. Суд визнав незаконним рішення уряду про відмову Yuzgaz в участі в УРП на Юзівській площі і зобов'язав Кабмін відновити розгляд заявки компанії.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram