ГоловнаЕкономікаБізнес

Ярош зареєстрував торгову марку "візитка Яроша"

Право на "візитку Яроша" депутат придбав ще в жовтні 2015 року.

Ярош зареєстрував торгову марку "візитка Яроша"
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Дмитро Ярош задекларував за 2016 рік придбання квартири в Кам'янському (Дніпропетровська область) і право на торгову марку "візитка Яроша".

Про це свідчать дані Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Право на "візитку Яроша" депутат придбав ще в жовтні 2015 року, проте в декларації за 2015 рік інформація про неї була відсутня.

Також депутат задекларував придбання 25% житлового будинку в Кам'янському. Депутатська зарплата Яроша становила 120 598 гривень, а забезпечення депутатської діяльності - 169 871 гривень.

Готівкою депутат нічого не задекларував і вкладів у банках не має.

Крім цього, Ярош володіє квартирою (46,4 кв. м), а також автомобілем Skoda Oсtavia (2009 рік випуску). Дружина нардепа володіє квартирою (53,9 кв. м) і автомобілем Opel Astra A5 (2006 рік випуску).

Нагадаємо, інтернет-мем "візитка Яроша" виник у квітні 2014 року як висміювання російської пропаганди і сепаратистів, які заявили про причетність Яроша до перестрілки в Слов'янську Донецької області, в результаті якої одна людина загинула і троє були поранені.

Російські ЗМІ написали, що на блокпост напав "Правий сектор", а МЗС РФ поспішив узяти на озброєння цю версію. Як доказ навели те, що в машинах нападників нібито виявили візитні картки тодішнього лідера "Правого сектора". При цьому на фото і відео з місця подій видно, що машини повністю згоріли, тоді як картки залишилися неушкодженими.

У 2014 році хештег #ВізиткаЯроша став найпопулярнішим трендом українського сегменту Twitter і одним із трендів соцмережі в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram