ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" оскаржить у суді перехід ОПЗ на роботу на давальницькій сировині

"Це порушує законодавство України та регулювання ринку газу".

"Нафтогаз" оскаржить у суді перехід ОПЗ на роботу на давальницькій сировині
Глава Нафтогаза Андрей Коболев на пресс-конференции в Киеве, 13 июня 2014 года.
Фото: EPA/UPG

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оскаржить у суді контракт Одеського припортового заводу з ERU Management про перехід на роботу в режимі переробки природного газу на давальницьких умовах.

Про це повідомив голова НАКу Андрій Коболєв у коментарі до повідомлення голови Фонду держмайна Ігоря Білоуса в Фейсбуці.

"Це порушує законодавство України та регулювання ринку газу. Ми будемо змушені звернутися до суду. Як до самого заводу, так і до постачальника газу/орендаря/партнера по толлінгу", - написав Коболєв.

Нагадаємо, 2 березня ОПЗ відновив роботу. Підприємство не працювало два місяці - його зупинили через високу ціну природного газу, який постачає "Нафтогаз". Станом на кінець грудня 2016 року ОПЗ заборгував НАКу близько 1,5 млрд гривень. Щоб підприємство змогло виплатити борг "Нафтогазу", Кабінет Міністрів вирішив зупинити завод і здати його в оренду.

ОПЗ володіє найбільшим у СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним у країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Фонд державного майна, в управлінні якого перебуває ОПЗ, в 2016 році двічі намагався продати його, але охочих купити завод не знайшлося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram