ГоловнаЕкономікаДержава

Польща починає будівництво важливого для сполучення з Україною газопроводу

Очікується, що будівництво завершиться в 2019 році.

Польща починає будівництво важливого для сполучення з Україною газопроводу
Фото: EPA/UPG

Польська компанія Gaz System вже вибрала підрядника і починає будівництво газопроводу "Германовіце-Страхоціна", який є важливим елементом для розширення газового сполучення Польщі з Україною і Словакією.

Про це повідомляє Громадське.

"Метою проекту є посилення енергетичної безпеки країни, модернізація і розвиток газотранспортної системи в південно-східному регіоні Польщі. Проект має велике значення в контексті запланованого будівництва нового газопроводу Польща-Україна, яка з'єднає газорозподільні станції Більче-Волиця (Україна) і Германовіце (Польща)", - повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що орієнтовна вартість будівництва газопроводу - 288 млн злотих (72 млн доларів). При цьому більш ніж 110 млн злотих для реалізації проекту були отримані за програмою ЄС.

Очікується, що будівництво завершиться в 2019 році.

Нагадаємо, 17 грудня 2014 року оператори газотранспортної системи України ("Укртрансгаз") і Польщі (Gaz System) підписали угоду, якою передбачено будівництво магістрального газопроводу-інтерконнектора між Польщею та Україною. Орієнтовна вартість будівництва на території України оцінюється в 245 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram