ГоловнаЕкономікаДержава

МВС виявило корупцію на транспортному держпідприємстві

Вилучено 425 тис. грн і 90,5 тис. доларів

МВС виявило корупцію на транспортному держпідприємстві
Изъятые при обыске деньги
Фото: mvs.gov.ua

МВС 15 вересня провело обшуки в центральному офісі одного з державних транспортних підприємств, у банківських скриньках одного з керівників підрозділу цього ДП, а також за адресами мешкання посадових осіб, запідозрених у корупції.

Як повідомляється на сайті міністерства, під час обшуків вилучили 425 тис. грн і 90,5 тис. доларів, золотий злиток, банківські картки, документацію, що підтверджує корупційні схеми.

"Посадові особи підрозділу розкрадали державні кошти з відома керівництва підприємства та за попередньою змовою зі службовими особами комерційних банків протягом 2013-2014 років, шляхом укладання кредитних договорів на загальну суму понад 1 млрд гривень без відповідних погоджень з Міністерством фінансів України, Мінекономрозвитку та Міністерством інфраструктури України. Зазначеними діями завдано збитків державі у вигляді сплати відсотків комерційним банкам і курсової різниці за укладеними договорами за користування кредитними коштами", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, рік тому спеціальна комісія "Укрзалізниці" виявила численні факти систематичної корупції на Центральному залізничному вокзалі у Києві, яку покривало його керівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram