ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Як зробити газ по 2000, а не по 7200?

Я знаю рецепт дешевого газу. Головний його інгредієнт — 100% блакитне паливо українського видобутку, на потреби населення. Ми з колегою Олександром Сугоняко пропонуємо свій Закон про справедливу ціну на газ. Він дозволить зменшити тариф, який вигадав Яценюк, майже в 4 рази.

Все, що видобула "Укрнафта" з українських надр має спрямовуватися населенню. За ціною, встановленою для ПАТ «Укргазвидобування». Це зараз, на хвилиночку, усього 1590 гривень.

При цьому ціна для простих людей має формуватися лише із ціни, за якою суб'єкти продають блактине паливо "Нафтогазу" та тарифів на його транспортування та постачання. Все інше — від лукавого!

Ніякої «маржі» «Нафтогазу», жодних цільових надбавок, рентних платежів за видобуток газу та ПДВ!

Без усіх цих "харчових добавок", які годують лише товсті пики газових олігархів та їхніх урядових партнерів, ціну українського газу цілком зможе "переварити" простий українець.

Це буде трохи більше 2 тисяч гривень за тисячу кубів, на противагу урядовим 7200!

Прем'єр якось на своїй недільній 10-ти хвилинці розповідав, що собівартість українського газу 100 доларів, європейського 240. Тільки чомусь населенню дістається “яценюківський” - більш як по 300 "зелених".

Ми за справедливу і посильну для простих українців ціну. Тому вимагаємо прийняття нашого закону і відміну "геноцидних тарифів"! Доти я не голосую жодних законопроектів в Раді, крім соціальних. А не почують — приведу додому до прем'єра тисячі людей з платіжками.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram