ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов тримає в облігаціях України понад $1 млрд

Конфіскувати активи можна тільки після винесення обвинувального вироку

Арбузов тримає в облігаціях України понад $1 млрд
Фото: Макс Левин

Україна є боржником екс-віце-прем'єр-міністра і екс-глави Національного банку Сергія Арбузова за облігаціями внутрішньої державної позики на $1 млрд і на 1,5 млрд гривень.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, інформує УНІАН.

"Генпрокуратура встановила і заарештувала рахунки компаній-нерезидентів України, афілійованих з Арбузовим С.Г., у національних банківських установах на загальну суму 49,51 мільйона доларів США, серед яких є облігації внутрішньої державної позики номінальною вартістю 1,021 мільярда доларів США і 1,495 мільярда гривень", - йдеться у повідомленні.

ГПУ пояснює, що конфіскація арештованого майна можлива тільки після винесення обвинувального вироку в суді і набуття чинності рішенням суду про конфіскацію. При цьому досудове слідство у кримінальних справах проти Арбузова триває.

Також в ГПУ запевнили, що вживають заходів для перешкоджання виведенню арештованих активів з країни. При цьому фактів виведення з країни знайдених і заарештованих коштів колишніх чиновників вищого рангу або таких спроб в ГПУ не встановили.

Нагадаємо, 27 серпня Комітет кредиторів пробачив Україні $3,6 млрд за єврооблігаціями.

Водночас, за інформацією деяких ЗМІ, група кредиторів, які давали короткострокові позики Україні, хоче переглянути умови реструктуризації, вважаючи цю угоду невигідною. На думку експертів, серед власників боргових паперів України можуть бути представники колишньої політичної еліти, які відмивали незаконно отримані кошти через купівлю облігацій і можуть гальмувати процес реструктуризації, щоб уникнути встановлення їхньої причетності до цих операцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram