ГоловнаЕкономікаБізнес

РФ винесе питання "Південного потоку" на переговори щодо ціни газу для України

"Газпром" спробує поставити Євросоюзу ці два питання

РФ винесе питання "Південного потоку" на переговори щодо ціни газу для України
"Южный поток" в Болгарии в октябре 2013 года...
Фото: bivol.bg

Питання про призупинення Болгарією робіт над проектом "Південний потік" можуть обговорити в понеділок у Брюсселі на зустрічі представників РФ, ЄС і України.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на представника Міненерго РФ.

Він уточнив, що жодних повідомлень від болгарської сторони щодо "Південного потоку" міністерство наразі не отримувало.

Раніше прем'єр-міністр Болгарії Пламен Орешарські постановив призупинити роботу над проектом "Південний потік" до усунення зауважень з боку Єврокомісії. За словами прем'єра, хід подальшої реалізації проекту визначать "після додаткових консультацій з Брюсселем". У відповідь на уточнювальне питання Орешарські підтвердив, що він "фактично постановив зупинити дії з будівництва, точніше роботу, оскільки його ("Південного потоку") фактичне будівництво ще не почалося, до уточнення подальшої процедури з Брюсселем".

Представники Міненерго та Єврокомісії раніше повідомили, що в понеділок, 9 червня, в Брюсселі відбудеться тристороння зустріч за участю єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, міністра енергетики РФ Олександра Новака і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана. У переговорах візьмуть також участь голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв, які "минулого тижня проводили двосторонні консультації з метою врегулювання низки невирішених питань".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram