ГоловнаКультура

Нобелівський комітет виправив помилку про "російське громадянство" Івана Франка

У даних про країну проживання українського поета зазначено "Австро-Угорська імперія, нині Україна", а не "Російська Федерація", як раніше.

Нобелівський комітет виправив помилку про "російське громадянство" Івана Франка
Иван Франко
Фото: galinfo.com.ua

На сайті Нобелівського комітету виправили інформацію про громадянство українського поета Івана Франка - у даних про країну проживання українського поета зазначено "Австро-Угорська імперія, нині Україна", а не "Російська Федерація", як раніше.

Про це повідомив у фейсбуці директор Музею Івана Франка у Львові Богдан Тихолоз.

"Маленька, але дуже важлива перемога. Помилку з громадянством Івана Франка на офіційному сайті Нобелівської премії виправлено. Тепер у базі даних номінантів на Нобелівську премію з літератури за 1916 рік вказано країну проживання Івана Франка: "AUSTRIA-HUNGARY (AT) now UKRAINE (UA)", що відповідає історичній правді. І жодних тобі "Russian Federation", - написав Тихолоз.

Фото: nobelprize.org

До вчора сайт Нобелівського комітету в інформації про Івана Франка, який номінувався на Нобелівську премію 1916 року, місцем його проживання позначав Російську Федерацію, хоча український поет у Росії ніколи не жив.

Це помітили користувачі соцмереж, і інформація набула широкого резонансу у ЗМІ.

Нагадаємо, Іван Франко - український поет, прозаїк, літературний критик, фольклорист, драматург, публіцист. Він народився 27 серпня 1856 року в селі Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області.

У травні 2018 року у Львові померла правнучка українського письменника Надія Франко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram