ГоловнаКультура

Знайдену на кухні літньої француженки картину Чімабуе продали за рекордні 24 млн євро.

Торги стартували із 6 млн євро.

Знайдену на кухні літньої француженки картину Чімабуе продали за рекордні 24 млн євро.

Роботу відомого італійського художника Чімабуе "Осміяння Христа", яку вважали втраченою і знайшли на кухні літньої француженки, продано з аукціону за рекордні 24 млн євро.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначають, що оголошена на аукціоні ціна 6 млн євро була вчетверо перевищена протягом торгів.

Аукціонна фірма Acteon повідомила, що сума, виплачена анонімним покупцем із Франції, поставила новий рекорд для творів середньовічного мистецтва, проданих з аукціону.

"Коли така рідкісна робота такого унікального художника, як Чімабуе, з'являється на ринку, треба готуватися до несподіванок", - зазначив аукціоніст Домінік ле Коент.

Нагадаємо, картина "Осміяння Христа" протягом багатьох років висіла над кухонною плитою жительки міста Комп'єнь. Її виявив аукціоніст, який порадив власниці провести експертну оцінку. Сама власниця вважала картину старою іконою, що не має особливої цінності.

Після експертизи фахівці підтвердили наявність схожих елементів з роботами італійського художника Чімабуе, справжнє ім'я якого було Ченні ді Пепо. Експерти вважають, що вона входила до складу поліптиху, який складався з восьми панелей, котрі зображали сцени хресної дороги і розп'яття Христа. Імовірно, датою його створення є 1280 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram