ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

Екс-міністра Лебедєва та екс-керівника ВМС України Ільїна нарешті оголошено у розшук

Після перемоги Майдану взимку 2014 року нове керівництво Генеральної прокуратури України – «ультра патріот» від «Свободи» пан Махницький стверджував про розслідування двох кримінальних проваджень відносно звернення керівництва МінОборони до Президента Януковича у січні 2014 р. з метою залучення ЗСУ до подій на Майдані.

Крім того за даними ЗМІ, у лютому 2014 начальник ГШ ЗСУ Ю. Ільїн за наказом Міністра оборони України П. Лебедєва надав шифрограму з наказом залучення 25 ОПДБР в м. Києві з метою збройного придушення громадських акцій в центрі міста.

Народний депутат України А. Геращенко декілька разів звертався до Генеральної прокуратури України з питань відсутності здійснення ефективного досудового розслідування протягом майже 2 років та наявності порушень дисципліни відповідальними за це прокурорами військової прокуратури.

Фото: Предоставлено Виктором Негановым

З матеріалів відповіді стало відоме, що протягом цього часу досудове розслідування фактично не здійснювалося, проте після початку звернень депутата – таки здвинулося з мертвої точки!

Додається копія відповіді від головного військового прокурору А. Матіоса, про те, що нарешті 17.10.2015 та 23.10.2015 до колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва та начальника ГШ ЗСУ Ю. Ільїна було здійснено повідомлення про підозру та оголошено підозрюваних у розшук за ухвалою суду.

Фото: Предоставлено Виктором Негановым

Фото: Предоставлено Виктором Негановым

Зазначені результати свідчать про те, що не все так погано стосовно роботи правоохоронних органів. Наступним етапом буде оголошення зазначених осіб у міжнародний розшук, арешт активів, тощо. Дійсно втрачено багато часу, проте якщо є відповідна воля та бажання обґрунтовано вказувати керівництву правоохоронних органів про випадки неякісної роботи – справедливість та невідворотність покарання є величиною досяжною.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram