Яку заробітну плату в Україні пропонують працівнику з інвалідністю?

Правозахисна організація «Права людини» проаналізувала вакансії, які пропонують людям з інвалідністю роботодавці на сайті Державної служби зайнятості, та виокремила найбільш високооплачувані вакансії.

У Павлограді на хімічний завод шукали керівника групи на зарплату понад 30 тисяч гривень для розробки засобів автоматизації проектування. У Львівській області шукали контролера з якості з заробітною платою у 10 566 гривень на місяць для проведення тренінгів для персоналу виробництва щодо покращення якісних показників продукції, перевірки та контролю готової продукції. На таку посаду могли б претендувати працівники з майже усіма типами інвалідності, крім тих, що мають порушення мовлення. В Миколаївській області взагалі не було розміщено жодної вакансії із заробітною платою вище 4000 гривень, і навіть за таку зарплату вимагають виконання токарних робіт в процесі виробництва котлів та металевих конструкцій. На жаль, в Україні залишається негативна тенденція, коли середня заробітна плата працівника з інвалідністю менша, ніж у людини без інвалідності.

Інформаційний матеріал був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Зміст цієї статті є виключною відповідальністю Правозахисної організації «Права людини» і необов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Проект «Право на працю» Проект «Право на працю» , Проект Правозахисної організації «Права людини»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram