ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Не допустити снігового колапсу: Гадяцький район готовий до зими

Розчищати сніг, ліквідовувати ожеледицю, обробляти дороги піщано-сольовою суміщу – такі завдання незабаром ляжуть на плечі комунальних господарств.

Фото: EPA/UPG

Минула зима виявилася складною. Щоб ліквідувати негоду, забезпечити безпечний проїзд по дорогах Гадяччини, робітники працювали цілими днями, а інколи і вночі.

Для того, щоб підготуватися до цьогорічних зимових «сюрпризів» та детально обговорити питання підготовки зимового утримання доріг разом зібралися представники з 7 районів Полтавщини — Гадяцького, Диканського, Зіньківського, Лохвицького, Миргородського, Чорнухинського та Шишацького.

Щоб напрацювати основні напрямки взаємодії та погодити основні вимоги до працівників, які безпосередньо займатимуться утриманням доріг районів у зимовий період, на зустрічі були присутні замовники та підрядники.

Балансоутримувачем основних автошляхів Полтавщини є Державне підприємство «Агентство місцевих доріг Полтавської області». Нині у Агенстві взялися за створення паспортів та мап кожного з районів. Вже готові журнали для звітності. Також в стані розробки кошторисна документація.

Під час семінару-наради обговорили алгоритм дій в разі надзвичайних ситуацій та проаналізували готовність техніки, яка допоможе у боротьбі з снігом, наявність піскосумішей та соляних розчинів, для подолання ожеледиці.

Сьогодні ми вже знаємо – обслуговувати автошляхи Гадяцького району буде КП «Сервіс». Комунальники «озброєні» потрібним транспортом, вже заготована сіль для сумішей.

Минулорічний досвід показав, що злагоджена робота команди здатна здолати будь-які труднощі на дорогах. Працівникам КП “Сервіс” доводилося звільняти вантажівки та легкові автомобілі зі снігового полону, допомагали уникати дорожніх колапсів на автошляхах району, комунальники слідкували за станом дорожнього полотна в період заморозків, щоб кожен водій зміг комфортно та безперешкодно пересуватися магістралями Гадяччини.

Команда готова до роботи, тож кожен населений пункт буде забезпечений комфортними умовами пересування по автошляхах в період снігопадів та ожеледі.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram