Розвиток туризму — реальна перспектива для Гадяцького району

За інформацією ООН, понад мільярд людей щорічно подорожують різними країнами світу. Туризм, як окремий сектор економіки, забезпечує 10% ВВП світу і 6% – глобального експорту.

Фото: Надано автором

Завдяки своїй багатій історії, культурі, різноманітним ландшафтним та кліматичним зонам, смачній кухні, а найголовніше – доброзичливому та гостинному населенню, Україна привертає увагу туристів. Тож і ми пробуємо втілити в життя цікаві туристичні проекти!

Гадяччина перетворюється на туристичний маршрут

Минулого року, у рік туризму в Україні, у нашому районі був створений “Сектор краєзнавства та туризму”. Його мета — розвивати та популяризувати туристичні можливості Гадяцького краю.

Для цього ми розробили стратегію. Почали з найлегшого — досконалого вивчення історії, культури, традицій Гадяцького району. Вивчивши, на перший погляд, цікаві та привабливі місця, які можуть привернути увагу туристів ми почали розробляти туристичні маршрути.

«Перлини гадяцької провінції» - найперший туристичний маршрут який ми повністю розробили. Він об’єднує три села нашого району — Плішивець, Бобрик і Веприк.

Обравши даний маршрут, туристи матимуть змогу відвідати: єдиний в Україні дев'ятибанний мурований храм — Покровську церкву у селі Плішивець; садибу початку XIX ст. поміщика Масюкова; ознайомитися із церковною архітектурою XIX ст. у селі Веприк.

Крім всього вище згаданого, на туристичному маршруті можна також ознайомитися із городищами, селищами, могильним курганом давньоруської та старослов’янської епохи.

Створюючи туристичний маршрут ми потурбувалися, щоб гості мали змогу обрати в який спосіб їм буде зручніше добиратися. Тому ми створили автобусний та комбінований маршрут.

За сприятливої погоди, або у теплу пору року туристи з Плішивця до Веприка мають можливість дістатися по водоймі — на байдарках. Також діє літній байдарковий маршрут у напрямку Малі Будища — Рашівка.

Переймаємо досвід і реалізовуємо туристичні проекти

Нещодавно фахівці з туризму долучилися до всесвітньої акції “Ніч у Музеї”. Наразі триває підготовка до ще однієї цікавої події нашого району — “Віхафесту”. А також розробляється черговий туристичний маршрут нашого краю у селі Лютенька.

Фото: Надано автором

Наші спеціалісти з туристичного розвитку постійно набираються досвіду, щоб реалізовувати цікаві проекти у нашому районі. Приміром, нещодавно подорожували історичними місцями України. Відвідали Музей історії запорозького козацтва на острові Хортиця. Планують відвідати музей Джозефа Конрада в Бердичеві і музей Леонтовича в Марківцях.

Тільки переймаючи кращий досвід ми зможемо в повній мірі реалізувати задумані туристичні проекти в Гадяцькому районі. Я переконаний, що від нині Гадяцький край стане привабливим для туристів. Ми маємо всі можливості для цього, а головне — бажання працювати і розвивати туристичний потенціал Гадяччини.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram