«Береги честь смолоду» ... про політиків

Відео «теплої зустрічі» Олеся Довгого у Знам’янці Кіровоградської області як кандидата в народні депутати зі своїми виборцями потішило багатьох. Навіть тих, хто в буремні 2006-2011рр. не знав про «дерибани» молодої команди Льоні-Космоса Черновецького. Навіть тих, хто користуючись своїм правом вибору на тих же кіровоградських дільницях, у тому ж таки 2012 р. продавали свої голоси за мішок кукурудзи.

Насправді, інцидент з політиком-корупціонером – цитую українську версію Вікіпедії, досить показовий. Навіть за умов того, що акція була спланована опонентами Довгого або ж підготована певними опозиційними силами (партосередками району), її резонанс суворо вдарив по невеликих рейтингах молодого політика. Ймовірно, що й по самоповазі, також.

Заїзжий гастролер, мажор, екс-секретар Київради, який став одним з щасливчиків серед тих, для кого Янукович поділив Київ, кандидат до Верховної Ради на виборах 2012р, з мільйонним «підгодовуваванням» виборців свого столичного округу (округ №214, Дніпровський район, м.Київ) - навряд чи сподівався почути у далекій Знам’янці матюки та відчути народний яйце-гнів.

Проте, мова не про самого Довгого. Мова про висновки. Чи зроблять певні висновки виборці? Ті, яким сьогодні пропонується знову проголосувати за олігархів -''втікачів'' з ПР та людей Льовочкіна, які підуть в парламент , тушок, «ківалових», депутатів, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня?

Чи зроблять висновки політики, для яких нормою є свідомий передвиборчий підкуп виборців, невиконання своїх виборчих програм, необгрунтовані амбіції, безвідповідальність у голосуванні, «бродіння» фракціями й партіями, і як наслідок, виборчими округами, «подалі від слави»?

Репутаційні втрати мають бути й повинні бути еквівалентними виборчому рейтингу. Вибудовуючи політичну кар’єру, варто передбачати майбутні політичні бонуси у вигляді фотожаб, образливих прізвиськ та істинного прояву народної поваги – «яйця-райця». Бережіть честь змолоду...

Олександр Федоренко Олександр Федоренко , Громадський та політичний діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram