ГоловнаБлогиБлог Марини Бурмаки

Київська влада витратить бюджетні мільйони на декоративне освітлення мостів

Київський міський голова В. Кличко видав розпорядження підготувати проектно-кошторисну документацію для облаштування архітектурно-декоративного освітлення мостів та шляхопроводів м. Києва. Минула влада планувала таку аферу за 20 мільйонів бюджетних гривень.

Зокрема, Розпорядженням голови КМДА від 02.09.2014 № 968 планується освітлити:

1. Шляхопровід через проспект Бажана біля станції метро "Харківська".

2. Шляхопровід через проспект Бажана біля станції метро "Осокорки".

3. Шляхопровід через проспект Бажана біля станції метро "Позняки".

4. Естакади над Наддніпрянським шосе (на ділянці Дарницький міст - Південний міст).

5. Венеціанський міст через венеціанську затоку Дніпра, що у Гідропарку.

Крім того, В. Кличко дав вказіку КП "Київміськсвітло" виступити замовником виконання робіт з капітального ремонту і архітектурно-декоративного освітлення Південного мосту і пішохідного мосту через Набережне шосе та р. Дніпро на Труханів острів.

Скільки коштуватимуть платникам податків такі роботи, наразі невідомо. Адже Київська міська державна адміністрація справедливо вважається однією з найбільш закритих до громади державних установ в Україні.

Але ще рік тому подібний проект вартістю 20 мільйонів гривень просував попередній директор Департаменту транспортної інфраструктури Є. Водовозов. І якщо минулого року такий гламурний декор був визнаний керівництвом КМДА як недоцільним, то впровадження його при нинішньому катастрофічному дефіциті бюджету взагалі виглядає абсурдним.

На освітлення київських вулиць у бюджеті міста на 2014 рік взагалі не закладено кошти. Через борг міста перед "Київенерго" більше 40 млн. грн., ще з літа розпочалися відключення вулиць від освітлення. У зв'язку з погіршенням криміногенної ситуації у місті, це становить особливу загрозу безпеці мешканцям Києва.

Більше того, уже введено в дію графік аварійних відключень столичних підприємств. Причина цього - дефіцит вугілля на складах теплових електростанцій. Компанія "Укренерго" звернулася до мешканців столиці з проханням економно використовувати електроенергію у побуті.

Однак, київську владу ніхто не вчить економити ні електроенергію, ні бюджетні кошти.

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram