ГоловнаБлогиЦифра тижня

Рекордні 23,8 млрд кВт⋅год електроенергії виробили українські АЕС у І кварталі 2017 р.

У першому кварталі 2017 р. українські АЕС виробили рекордні 23,8 млрд кВт⋅ год. електроенергії. Про це свідчать дані ДП НАЕК «Енергоатом». Це найвищий показник виробітку електроенергії українськими атомними електростанціями за останні декілька років.

В результаті, частка виробітку АЕС в електроенергетиці України склала 55,6 %. За словами експерта ІСЕД з питань атомної енергетики Дмитра Чумака, головною причиною зростання виробітку електроенергії атомними електростанціями є досягнення рекордно високого рівня використання їхньої потужності.

«За перший квартал 2017 р. коефіцієнт використання встановленої потужності АЕС в Україні склав аж 79,6 % і це найвищий показник за останні 10 років. Важливо і те, що збільшення потужності АЕС не знизило стабільність їхньої роботи. У І кварталі поточного року був усього один збій в роботі українських АЕС, що в п’ять разів менше, ніж за аналогічний період минулого року», – пояснює експерт.

Експерт підкреслює, що стабільність українських АЕС залишається однією з найвищих у світі. Так, у 2015 р. в Україні показник незапланованих аварійних зупинок АЕС був в 4,7 раза нижче світового.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram