ГоловнаБлогиОльги Богомолец

Унікальний всеукраїнський фестиваль етнічного вбрання пройде у “Замку Радомисль”

Вже цієї суботи Україна побачить справжнє диво — всеукраїнський фестиваль етнічного і стилізованого вбрання “Аристократична Україна”, який традиційно пройде в “Замку-музеї Радомисль” 28 липня.

Фото: Надано автором

З самого початку головною метою фестивалю стало відродження національних традицій, демонстрація самобутності культури нашого народу, його духовних та світоглядних устоїв, які століттями втілювалися в національному одязі. Проте коли у 2016 році ми провели наше перше етно-фешн-шоу — я не могла собі навіть уявити, що лише за три роки фестиваль набере таких нечуваних обертів.

Ідея виявилася вдалою і була підтримана суспільством — цього разу фестиваль стане надзвичайним за своїм масштабом. Театри мод і найкращі дизайнери з усієї України будуть демонструвати українське стилізоване вбрання, краєзнавчі музеї і творчі осередки — музейні колекції старовинного одягу і їх сучасні репліки, майстрині — своє вміння ткати і вишивати...

Замість подіуму і червоної доріжки — старовинне домоткане кропив’яне полотно, по якому босоніж будуть йти красуні — манекенниці...

Фото: Надано автором

Звичайні українські жінки, серед яких немає професійних моделей, будуть демонструвати найкраще вбрання і аксесуари. Загалом — 144 моделі з різних куточків України.

Подивіться на їх щасливі обличчя — вони справжні і щирі, вони тремтять і затамовують подих перед виходом на сцену. Вони несуть на собі не одяг, а оберіг, традиції і душу нашого народу. Саме в тій глибині ховається наша таємна сила — велика і непереможна сила нашої нації.

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Вперше серед сотень унікальних виробів наших торгових марок, майстерень і дизайнерів — глядачами фестивалю будуть обрані переможці — найкращий аксесуар року, найкраще стилізоване вбрання року, найкраща репліка історичного вбрання.

Пройде ще кілька років і ми переконані, що наш фестиваль з потужного всеукраїнського — стане ще більш потужним міжнародним. І дизайнери з усього світу будуть їхати до України, щоб наповнити свої творчі легені свіжим ковтком високої української моди і сили української традиції.

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

На моє переконання, проведення таких заходів, які демонструють надзвичайно багату та вишукану давню культуру українців, є одним з найкращих інструментів відродження національної свідомості, патріотизму, гордості за свою країну.

Ми творимо Україну і її нові традиції власноруч! Доєднуйтеся!

Ольга Богомолец Ольга Богомолец , капитан запаса медицинской службы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram