ГоловнаСвіт

Троє турецьких військових загинули в результаті російського авіаудару в Сирії

У Росії назвали подію нещасним випадком.

Троє турецьких військових загинули в результаті російського авіаудару в Сирії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Генштаб турецької армії повідомив про загибель трьох своїх військовослужбовців у результаті авіаудару російських повітряно-космічних сил у Сирії.

Про це повідомляє ВВС.

За даними турецького генштабу, ще 11 військовослужбовців отримали поранення в результаті того самого інциденту, пише Haberturk.

Після цього президент РФ Володимир Путін висловив співчуття турецькому колезі Реджепу Таїпу Ердогану під час розмови по телефону, повідомив турецький генштаб. Російські офіційні особи, за заявою Анкари, назвали подію нещасним випадком.

Зазначають, що Путін і Ердоган домовилися провести спільне розслідування інциденту, а також "домовилися про нарощування координації військової лінії під час операції в Сирії проти ІДІЛ й інших екстремістських організацій", повідомляють на сайті Кремля.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року відносини Росії і Туреччини загострилися після того, як Туреччина збила російський військовий літак Су-24, який порушив турецький повітряний простір. Після цього Росія ввела санкції проти Туреччини. У червні 2016 року Туреччина домовилася з Росією про поліпшення відносин, санкції зняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram