ГоловнаСвіт

У Москві затвердили маршрут маршу пам'яті Нємцова

У Москві затвердили маршрут маршу пам'яті Нємцова
Фото: EPA/UPG

Мерія Москви відмовилася погоджувати марш пам'яті Бориса Нємцова 27 лютого по маршруту, запропонованого опозицією, однак запропонувала альтернативний варіант, з яким організатори погодилися.

Про це інформує Російська служба Бі-бі-сі.

"Запропонували традиційний маршрут - бульварами. Ми провели нараду і згодні, хоча вважаємо аргументацію мерії нелогічною", - цитує "Интерфакс" представника партії ПАРНАС Костянтина Мерзлікіна.

"Очевидно, що влада боїться зростаючого усвідомлення громадянами трагедії, що сталася рік тому, і символізму місця вбивства Бориса Нємцова", - написав у себе в "Фейсбуці" лідер ПАРНАСу Михайло Касьянов.

Спочатку організатори акції в річницю вбивства опозиційного політика хотіли пройти маршрутом від Слов'янській площі до Великого Москворецького мосту, щоб мати можливість вшанувати пам'ять Бориса Нємцова на місці його загибелі.

Заявлена чисельність акції - до 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, 15 лютого влада Санкт-Петербурга відмовилася погодити проведення маршу пам'яті Бориса Нємцова в центрі міста, запропонувавши маршрут через Полюстровський парк, розташований на околиці.

Раніше в узгодженні маршруту маршу пам'яті Бориса Нємцова відмовила влада Нижнього Новгорода.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі столиці ввечері 27 лютого 2015 року. У опозиціонера випустили чотири кулі, він помер на місці. 1 березня 2015 року в Москві відбулася жалобна хода в пам'ять про опозиціонера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram