ГоловнаСвіт

Обама і Трамп обмінялися "компліментами"

Президент США заявив, що Клінтон був "видатним держсекретарем".

Обама і Трамп обмінялися "компліментами"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама висловив надію на те, що претендент на участь у виборах президента США від Республіканської партії Дональд Трамп, відомий своїми скандальними заявами, обраний не буде.

"Я все ще продовжую вірити в те, що пан Трамп не стане президентом. Я сподіваюся на це тому, що вірю в американський народ. Думаю, він усвідомлює, що бути президентом - серйозна робота, а не ток-шоу або реаліті-шоу", - заявив Обама, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції під час саміту США-країни Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в Каліфорнії, повідомляє телеканал CNN.

Обама також прокоментував президентські кампанії демократів Гілларі Клінтон і Берні Сандерса, повідомляє Politico. "Я підозрюю, що з деяких питань у нас з нею (Клінтон - ред.) більше спільних поглядів. При цьому зі сенатором у нас може бути згода щодо інших моментів", - заявив американський лідер, зазначивши, що не вивчав ретельно програми претендентів.

При цьому Обама наголосив, що знає Клінтон набагато краще Сандерса, оскільки вона працювала в його адміністрації. "Вона була видатним держсекретарем", - зазначив президент.

Виборча кампанія Дональда Трампа супроводжується скандалами. Так, в разі свого обрання він обіцяв депортувати всіх нелегалів, не впускати в США мусульман, побудувати паркан на кордоні з Мексикою.

Як пише Politico, Трамп, відповідаючи на слова Обами, заявив: "Ця людина погано виконала свою роботу. Подивіться на наш бюджет. Подивіться на наші витрати. Ми не можемо перемогти ІД. Obamacare (програма загального медичного страхування - ред.) жахлива. Наші кордони, як швейцарський сир ... Він загальмував наш рух вперед. Тому те, що він говорить, я сприймаю як великий комплімент, якщо хочете знати правду".

Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада. А поки що увага всієї країни прикута до праймерізів і кокусів, що регулярно проходять у різних штатах, на яких кандидати від республіканців і демократів борються за право представляти свою партію в фіналі. Серед республіканців Трамп поки що користується успіхом: він виграв праймеріз в Нью-Гемпширі і лідирує в опитуваннях перед суботнім голосуванням у Південній Кароліні.

У липні 2016 року демократи і республіканці проведуть Національні конвенти, на яких будуть обрані партійні кандидати. Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Обама на третій термін висуватися не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram