ГоловнаСвіт

Патологоанатом підтвердив версію самогубства Березовського

Перед смертю олігарх перебував у глибокій депресії і говорив про суїцид

Патологоанатом підтвердив версію самогубства Березовського
Борис Березовский
Фото: ridus.ru

Розтин тіла Бориса Березовського підтверджує версію самогубства, про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова британського патологоанатома Саймона Пула.

Так, на слуханнях, що відбулися 27 березня в Віндзорі, доктор Пул заявив, що ушкодження, виявлені під час розтину тіла Бориса Березовського, збігаються з ознаками, характерними для самогубства за допомогою повішення.

При цьому експерт відкинув версію про вбивство. За його словами, він не виявив на тілі опального олігарха жодних ознак боротьби.

"Враховуючи, що покійний не був під впливом яких-небудь речовин або алкоголю, то він знав би, що до нього наближаються, і в наявності були б хоч якісь сліди боротьби", - сказав експерт під час надання показань свідків.

Нагадаємо, тіло Бориса Березовського виявили 23 березня 2013 року у ванній будинку, де проживав бізнесмен, у селі Аскот недалеко від Віндзора. На шиї бізнесмена був туго затягнутий обривок шалика, інша його частина була знайдена на перекладині для душової штори. Усі свідки підтвердили, що Березовський, який зазнав великих фінансових труднощів після розлучення і програшу багатомільярдного судового процесу проти Романа Абрамовича, перебував у глибокій депресії й говорив про самогубство.

Результати судмедекспертизи, озвучені на слуханнях, свідчать про те, що жоден з лікарських препаратів, сліди яких були виявлені в організмі покійного, не міг призвести до його смерті, а самогубство з використанням шалика було інсценовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram