ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий перейшов на бік бойовиків після тяжкого злочину (оновлено)

За даними Романа Доника, перебіжчик убив командира взводу в 93-й бригаді.

Військовий перейшов на бік бойовиків після тяжкого злочину (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

У четвер, 1 грудня, військовослужбовець одного з підрозділів Збройних сил України здійснив тяжкий злочин і з надією уникнути покарання перейшов на бік бойовиків.

"Увага! Вчора боєць одного з наших підрозділів скоїв тяжкий злочин. З надією на те, що уникне покарання, він перейшов на бік супротивника", - сказано в повідомленні на офіційній сторінці штабу АТО в фейсбуці.

Оновлення 10:42. Волонтер Роман Доник у фейсбуці пише, що військовослужбовець 93-ї бригади вбив командира взводу.

"З приводу перебіжчика з 93-ї. Швидше за все, він для цього і пішов у ЗСУ. Контррозвідка проґавила. Прийшов через Красноармійський військкомат. Сам з Одеси. Росіянин. Дочекався, коли товариші по службі поїхали у справах, поранив з автомата, а потім добив ножем (не проста ця справа людину ножем добити) командира взводу. Зібрав зброю і гранатомети, сів у беху і намагався перейти на той бік. Відразу відреагували, підключили міномети, беху відбили. Сепарок пішов на той бік", - повідомив він.

Оновлення 13:39. На брифінгу речник Міноборони Андрій Лисенко частково підтвердив інформацію Доника.

"Учора ввечері на позиції сил АТО в Новотошківському на Бахмутськой трасі (Луганський напрямок) стався злочин: солдат убив сержанта. Намагаючись уникнути відповідальності, він зник з позиції на БМП і намагався перетнути лінію фронту, щоб сховатися на окупованій території. Однак майже відразу ж убивця потрапив у ДТП і продовжив рух пішки, прихопивши з собою кулемет", - повідомив він.

Злочин, що підпадає відразу під кілька статей Кримінального кодексу, розслідує військова прокуратура.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram