ГоловнаСуспільствоПодії

Паводок на Закарпатті пішов на спад

Найбільше постраждали жителі Перечина.

Паводок на Закарпатті пішов на спад
Фото: dsns.gov.ua

Протягом 6-7 листопада через інтенсивний дощ підтопило кілька населених пунктів Закарпатської області. Зараз опади вщухли, вода пішла на спад, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Наприклад, у місті Перечин підтопили 8 свердловин, які забезпечують місто питною водою, в результаті чого без водопостачання залишилося 33 багатоквартирні житлові будинки (18 двоповерхових, три триповерхові, один чотириповерховий і 11 п'ятиповерхових), три школи, три дитячі установи, одна лікарня і 599 приватних житлових будинків (5 тис. 760 осіб). Усього в місті проживає близько 7 тис. 200 осіб. Комунальні служби організували підвезення питної води, приватний сектор частково забезпечений колодязями. Коли рівень води на водозаборі знизиться, систему водопостачання обстежать, свердловини промиють і знезаразять.

У Міжгірському районі в селах Голятин, Буковець, Синевир, Колочава, Лісковець і Ріпне частково розмито дорожнє покриття автодоріг місцевого значення загальною протяжністю 1 тис. 410 м. 7 листопада вода зійшла самопливом. В с. Синевир підмило габіонну сітку завдовжки 40-50 м. Підрозділи ДСНС відкачали воду з приміщень електропідстанції.

В Іршавському районі в селах Сільце і Вільхівка підтопило сільгоспугіддя загальною площею близько 40 га.

У Свалявському районі в с. Пасіка підтопило підвальні приміщення 10 житлових будинків і домогосподарств. 7 листопада підрозділи ДСНС відкачали воду. У м. Свалява частково пошкоджено опору мосту, рух через міст тимчасово призупинено.

У Воловецькому районі в смт Жденієво, в селах Нові Ворота і Канора підтопило підвальні приміщення та домогосподарства восьми житлових будинків. 7 листопада підрозділи ДСНС відкачали воду.

У м. Ужгород було підтоплено шість підвальних приміщень житлових будинків і п'ять домогосподарств. 7 листопада підрозділи ДСНС відкачали воду.

У Мукачівському районі в с. Кольчине підтопило три підвальні приміщення житлових будинків і дев'ять домогосподарств. 7 листопада підрозділи ДСНС відкачали воду.

У Великоберезнянському районі в смт Великий Березний було підтоплено дев'ять домогосподарств. 7 листопада вода зійшла самопливом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram