ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики засудили жителя Лиману до 14 років в'язниці за замах на Захарченка

Обвинувачений нібито заклав вибухівку в комплексі "Артеміда" у квітні.

Бойовики засудили жителя Лиману до 14 років в'язниці за замах на Захарченка
Фото: EPA/UPG

Так званий "верховний суд ДНР" засудив обвинуваченого в замаху на ватажка угруповання Олександра Захарченка до 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на "МДБ ДНР".

Чоловіка звинувачували за статтею "зазіхання на життя державного чи громадського діяча" і "незаконний обіг зброї". Бойовики стверджують, що він є "агентом СБУ" і саме він підклав вибуховий пристрій 28 квітня в стрілецькому комплексі "Артеміда" під Донецьком, який мав відвідати Захарченко.

"Сьогодні було винесено вирок жителю міста Красний Лиман Максимові Теорентеру - агенту СБУ, який здійснив замах на голову "ДНР" у квітні 2016 року. Згідно з рішенням Верховного суду, він засуджений до 14 років позбавлення волі", - розповів представник "суду".

Судячи зі сторінки Теорентера в соцмережі "ВКонтакте", він є жителем Донецька. Закінчив інститут фізкультури і спорту, є чемпіоном Донецької області з бойового самбо. Останній запис на його сторінці датується 1 квітня.

Нагадаємо, це вже не перший "замах" на Захарченка. Наприкінці серпня ватажок "ДНР" заявив, що біля його будинку заклали вибухівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram