ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, шістьох поранено за добу на Донбасі

Позиції сил АТО в Авдіївці намагалися взяти штурмом.

Військовий загинув, шістьох поранено за добу на Донбасі
Фото: uacrisis.org

Упродовж минулої доби, 27 жовтня, в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще шестеро отримали поранення.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

За словами Лисенка, вчора противник різко активізувався на ділянці фронту Авдіївка - Опитне. До світанку, вранці та вдень окупанти здійснили низку мінометних обстрілів по Авдіївці і позиціях на шахті Бутівка і в Опитному.

Потім бойовики спробували вибити сили АТО з займаних позицій біля Авдіївки.

"Командування російсько-окупаційних військ задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків з двох різних підрозділів, кілька артилерійських батарей, а також БПЛА. Провівши артпідготовку із застосуванням 82-мм мінометів і 152-мм гармат, окупанти намагалися взяти штурмом наші позиції. Для відбиття нападу на передній край нашої оборони прибуло підкріплення. Бойове протистояння завершилося на нашу користь: ворог не пройшов", - зазначив спікер Міноборони.

Після бою ворог продовжив масовані обстріли позицій сил АТО з важкого озброєння. Загальна кількість мінометних мін та артилерійських снарядів, випущених бойовиками на Донецькому напрямку - понад 300.

Нагадаємо, в среду в зоні АТО загинув один військовий, ще троє отримали поранення. Того дня було зафіксовано 72 обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram