ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму мають намір продати офіси ПриватБанку

На відкритий аукціон будуть виставлені також дві бази відпочинку та дитячий центр "Світанок" у Коктебелі.

У Криму мають намір продати офіси ПриватБанку
Фото: EPA/UPG

У Криму мають намір продати офіси ПриватБанку, які простоюють із часу анексії півострова Росією.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-центр підконтрольного Кремлю кримського парламенту.

"Більшість об'єктів, розташованих у Сімферополі, Саках, Армянську, Феодосії та Кіровському районі, сьогодні пустують. Їх реалізація дозволить здійснити компенсаційні виплати вкладникам українських банків", - йдеться у прес-релізі.

Вартість об'єктів нерухомості не уточнюється.

Крім того, на продаж на відкритому аукціоні будуть виставлені три туристичних об'єкти: бази відпочинку "Прибій" і "Хвиля", а також дитячий центр оздоровлення та відпочинку "Світанок" у селищі Коктебель. Сумарна вартість, за даними розпорядчої дирекції майна Криму, оцінюється в 68 млн рублів.

За інформацією прес-центру, частина коштів, отриманих в результаті реалізації майна, буде спрямована на виплату компенсації вкладникам українських банків.

Підконтрольний Росії парламент анексованого Криму в 2014 році "націоналізував" майно найбільшого на півострові ПриватБанку й інших компаній групи "Приват" українського бізнесмена Ігоря Коломойського. До списку увійшло понад 100 різних об'єктів.

ПриватБанк, що входить у групу "Приват" Ігоря Коломойського, позивається до Росії через втрати після анексії Криму банківського бізнесу на території півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram