ГоловнаСуспільствоЖиття

Поклонська пригрозила організатору блокади Криму Іслямову 15 роками в'язниці

"Прокурор" порадила кримчанам не побоюватися заяв про створення батальйону

Поклонська пригрозила організатору блокади Криму Іслямову 15 роками в'язниці
Фото: livejournal.com

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська пригрозила одному з організаторів енергетичної блокади півострова Ленуру Іслямову  15 роками в'язниці за створення кримськотатарського батальйону.

"Створення збройного добровольчого батальйону в Херсонській області України на кордоні з Кримом підпадає під статтю Кримінального кодексу РФ, всі матеріали за цим фактом будуть зібрані і передані ФСБ РФ", - заявила вона "РИА Новости".

Раніше Іслямов повідомив про плани Туреччини надати військову допомогу батальйону імені Номана Челебіджихана - йдеться про постачання обмундирування.

"Кримчанам не варто побоюватися заяв про створення батальйону, оскільки в республіці достатньо сил, щоб оберігати спокій, добробут та мир на своїй землі", - заявила Поклонська.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підриву електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, за якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередачі. +26 Листопада працівники "Укренерго" припинили ремонт ЛЕП в Крим на вимогу активістів.

Одним з ініціаторів блокади є Іслямов. За його словами, після припинення поставок товарів, продуктів і електрики в окупований Крим з материковою Україною, буде "морська блокада" півострова.

Раніше Поклонська пригрозила довічним ув'язненням за підрив ЛЕП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram