ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві біля під'їзду житлового будинку застрелили співмешканця судді у справі Мосійчука (оновлено)

З місця події вилучено вісім стріляних гільз

У Києві біля під'їзду житлового будинку застрелили співмешканця судді у справі Мосійчука (оновлено)
Фото: glavpost.com.ua

У Святошинському районі Києва біля під'їзду житлового будинку на вулиці Тулузи застрелили чоловіка.

Про це повідомляє офіційний сайт столичного управління Національної поліції.

Від отриманих вогнепальних поранень 50-річний чоловік помер до приїзду лікарів швидкої допомоги.

У поліції повідомили, що вчора близько 22:00 надійшла інформація про вогнепальне поранення людини в під'їзді багатоповерхівки.

"За викликом негайно виїхали керівництво столичного головкому та районного управління поліції, слідчо-оперативні групи, вибухотехнічна служба та кінологи. У під'їзді на першому поверсі правоохоронці виявили вбитим 50-річного місцевого жителя з вогнепальними пораненнями правої частини грудної клітки", - наголошено в повідомленні.

З місця події криміналісти вилучили вісім стріляних гільз, їх скерували на експертне дослідження. Зброю, з якої стріляв зловмисник, установлюють.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Оновлення на 13:50.

За інформацією Espreso.tv, убитим виявився чоловік, який жив із суддею, яка веде справу нардепа Ігоря Мосійчука.

"Чоловік, якого вбили вночі на Тулузи. Він був співмешканцем судді Лариси Цоколь. Саме на Тулузи вони разом проживали. А Лариса Цоколь - суддя, яка веде справу Ігоря Мосійчука", - розповіло джерело.

Нагадаємо, що 22 жовтня Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування проти Мосійчука, якого підозрюють в отриманні 450 тис. гривень хабара.

17 вересня генпрокурор Віктор Шокін показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього парламент дав згоду на арешт нардепа, а 18 жовтня суд заарештував його.

Мосійчук став широко відомим 2011 року, коли його заарештували і засудили у справі так званих "васильківських терористів" за підготовку підриву пам'ятника Леніну у Василькові. Після подій на Майдані 2014 року його звільнили достроково, а потім і виправдали. Згодом того самого року Мосійчука обрали спочатку в Київраду, а потім у Верховну Раду за списком Радикальної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram