ГоловнаСуспільствоВійна

Засуджений в Україні російський офіцер попросив про помилування

У ГПУ не виключають обміну Володимира Старкова на українських полонених

Засуджений в Україні російський офіцер попросив про помилування
Владимир Старков
Фото: скрин-шот с видео

Затриманий на Донбасі майор збройних сил РФ Володимир Старков, засуджений до 14 років тюрми, написав заяву на помилування. Про це повідомляє Hromadske.TV з посиланням на свої джерела.

"Він спочатку написав апеляцію, але потім відмовився від неї. Він написав на помилування. Учора розглядала комісія, але рішення поки що невідоме. У СІЗО поки що чекають, якщо акт президента - будуть виконувати, якщо ні - зроблять запит на етапування в колонію", - розповіло джерело.

При цьому в Генпрокуратурі не виключають обміну Старкова. Раніше в СБУ вже заявляли, що затриманого російського майора можуть обміняти на українських полонених.

Нагадаємо, кадрового офіцера ЗС РФ майора Старкова, 1978 року народження, уродженця Хабаровського краю, заарештували 25 липня. Вантажівку зі зброєю, в якій він перебував, затримали на пропускному пункті "Березове" в Донецькій області. Він прямував з Донецька в Ясне, яке контролювали сепаратисти, але заблукав і потрапив у полон до українських військових.

Старков одразу почав давати публічні свідчення, заявивши, що на момент затримання проходив службу в збройних силах РФ, нібито в Новочеркаську, але насправді в Донецьку. 2014 року його перевели в Ростовську область, а в березні оголосили, що він буде служити на Донбасі. До його обов'язків належав облік озброєнь. Під час арешту в нього вилучили підроблене посвідчення і боєприпаси, призначені бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram