ГоловнаСуспільствоВійна

Прикордонники затримали двох російських військових у Луганській області (оновлено)

Військовослужбовці нібито "випадково" перейшли кордон з Україною

Прикордонники затримали двох російських військових у Луганській області (оновлено)
Граница в Меловом - условная
Фото: melovoe.info

Прикордонники затримали двох військовослужбовців Внутрішніх військ РФ за незаконний перетин кордону в Луганській області.

Про це повідомив у Фейсбуці помічник голови Держприкордонслужби - начальник прес-служби Олег Слободян.

За його словами, військових затримали в районі пункту пропуску "Мілове". Вони були вдягнені у військову форму з відповідними розпізнавальними знаками.

"Як виявилося, це були військовослужбовці однієї з частин Внутрішніх військ МВС РФ, які прямували в місто Армавір (РФ), за їхніми словами, "з метою здачі іспитів на право носити берет темно-зеленого кольору", - написав Слободян.

На станції "Чертково" (Росія), яка межує з Міловим (Україна), військові зійшли з поїзда і нібито "випадково" перейшли кордон.

Оновление. Керівник прес-служби Внутрішніх військ РФ Василь Панченков повідомив ТАСС, що "заблукалих" силовиків передали російській стороні.

"Військовослужбовці ненавмисно перетнули кордон, були без зброї і не знали, що перебувають у зоні суміжної держави. Над ними в Україні вже пройшов суд, вони отримали судову постанову про адміністративне правопорушення у зв'язку з переходом кордону, зараз вони передані російським прикордонникам", - зазначив Панченков.

Нагадаємо, за даними МВС, на Донбасі перебувають близько 10 тис. російських військових. Близько 60 тис. військовослужбовців РФ дислоковані на кордоні з Україною.

У середині вересня українські силовики затримали двох громадян Російської Федерації 1993 і 1996 років народження, старший з яких - військовослужбовець, які незаконно зайшли в Мілове, щоб "подивитися на ринку поросят".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram