ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівненській області вилучили бурштину на 20 млн гривень

Затримано членів ОЗУ з Донецької області та однієї з країн Східної Азії

Співробітники Служби безпеки припинили діяльність організованого угруповання, яке незаконно купувало бурштин на території Рівненської та Хмельницької областей.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Неподалік від міста Рівне на трасі Київ-Чоп правоохоронці зупинили мікроавтобус. В автомобілі було виявлено більш ніж 100 кг бурштину-сирцю і майже 22 кг готових виробів із "сонячного каменю".

Фото: sbu.gov.ua

Встановлено, що особи, які перевозили і супроводжували вантаж, входять в організоване угруповання з жителів Донецької області та однієї з країн Східної Азії. Крім скуповування, зловмисники також налагодили підпільну обробку бурштину для продажу його за кордон.

Фото: sbu.gov.ua

Оперативники виявили нелегальний цех у Шепетівці Хмельницької області, розташований на території складських приміщень. Під час обшуків знайдено 43 верстати для обробки бурштину та більш ніж 145 кг сирцю і готових виробів.

"Під час операції було вилучено рекордну партію "сонячного каменю" вагою майже 270 кг, яка за цінами "чорного ринку" становить приблизно 20 млн гривень", - наголошено в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше митниця запобігла вивезенню з країни бурштину на 9 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram