ГоловнаПолітика

Голова російського товариства "Меморіал" назвав Росію сучасним центром зла

Сергій Ковальов вважає, що сьогоднішня влада РФ має піти.

Голова російського товариства "Меморіал" назвав Росію сучасним центром зла
Сергей Ковалев
Фото: www.svaboda.org

Московський Гельсінський рух має відродитися і повторити історію радянських дисидентів, іншого способу подолати "російське зло" немає. Таку думку висловив радянський дисидент, голова Російського товариства "Меморіал" Сергій Ковальов під час ІІ Кримського форуму, який проходить у Львові, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Зараз центр зла - Росія. Не Північна Корея і Китай, бо вони - похідні Москви. Це глобальна проблема. Глобальна проблема вирішується тільки глобальними формами. Що може намагатися робити нинішній Гельсінський рух? Те, що відбулося під час його виникнення, більше нічого. Чому я так лаяв московську Гельсінську групу? Тому що імпульс повинен знову йти з Москви, не тому що це центр світу, а тому, що це центр зла. І мова йде про те, щоб суспільство тиснуло на свій уряд. Якщо цей імпульс знову піде в центр зла, то це буде поштовхом до того, що вже було в історії", - сказав він.

Ковальов вважає, що резолюції приймати можна, але це навряд чи щось кардинально змінить; єдиний шлях - скинути російський уряд, якими б не були наслідки.

"Я боюся це говорити, тому що знаю, що за цим буде. Тільки-но в Москві пролунають оголошення "цей уряд повинен піти", знову почнуться репресії. Мені незручно виступати із цим закликом, тому що мені скоро 87 і мене не посадять. але що вдієш. Якщо Московська Гельсінська група не припинить цю ганьбу, я не знаю. Я не бачу інших ініціатив", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram